Författare
Konstnär
Föreläsare

    
Kontakt:
E-mail: info@marlenebg.se

Facebook / Instagram

Marléne B Gottfridsson

Född och uppvuxen

Föddes året 1988 i Kalmar för att sedan åka över bron och växa upp på Öland.

Bor

Med blivande man, tre döttrar, hund & katt i skogen.

Egenskaper

Envis, driven, alldeles för noggrann, högra krav på sig själv, kreativ, kärleksfull, förstående, omtänksam och alldeles för uppmärksam.

Intressen

Att få vara med mina barn, min blivande man och vår säregna, kärleksfulla hund. Vara i och nära naturen, långt bort från teknikens värld. Att få umgås med alla hemvändare i form av före detta familjehemsplacerade eller andra bonusbarn jag fått genom livet. Att få bevara dessa relationer är otroligt viktigt för mig.

Motto

Finns några sammansättningar av ord som jag gillar. Dels ett något slags ledljus jag själv skapat i pågående process "Fint från själen ut i världen"  och två olika budskap jag har på kroppen som lyder "I don´t trust words. Actions speak louder" och "No one can make you feel inferior without your permission".

En kortfattad resumé

En kvinna som delat hem och uppväxt med ca 50 olika personer som biologiskt barn i familjehem. Stark vilja att göra obegripligt begripligt och en stark tro på att om man förstår varför, om man får en mening och en helhet så kan man stå ut även när det är väldigt jobbigt.

Marléne har ett starkt driv att förstå och lära känna människor på ett djupare plan bortom orden för att få en bild av människors val och ageranden. Hon har hela sitt liv sökt information även bortom faktaböcker då hon ej tror att något är så enkelt. Hon ifrågasätter opartiskhet och undrar om det existerar något sådant. Kan en levande människa vara helt opartisk? Därför har hon försökt skapa sin egen bild, fritt från ramar och stämplar från andra. Detta genom att vara nära de människor som sticker ut, samtala, utbyta tankar, umgås och sänka garden mot de som få verkar förstå.

Hon fascineras av människan och över hur många aspekter som faktiskt påverkar och förändrar en människas liv.

Hon skriver utifrån sitt eget liv men också utifrån de människor hon träffat. Hon har både privat och i arbetet träffat på otaliga människor och tycker alla människors livshistoria samt livsöden är precis lika unika, intressanta och värdefulla, Marléne är en människa som lyssnar och ser.

Om hon brinner för något och ser att det är äkta kommer hon göra allt hon kan för att hjälpa. Hon vill stärka rösten hos utsatta eller "fel uppfattade människor". Något som ligger nära hjärtat är barn, både de som är barn idag och barnet i en vuxen. Att varje barn ska få kärlek, sina rättigheter och behov tillgodosedda eller såren efter sin barndom omhändertagna; det är en kamp hon aldrig kommer ge upp. Idag arbetar hon som verksamhetschef men vill göra mer och hitta sätt att hjälpa fler. Hon bestämde sig 2018 för att författa och ge ut texter genom böcker, poesi och musik. Syftet är att andra ska kunna känna igen sig, bearbeta, känna samhörighet, läka eller kanske inspireras att förstå något de tidigare inte förstått, för att på så sätt kunna ge någon som aldrig något fått.

Aktuellt just nu

Marléne är just nu aktuell med sin nysläppta poesi i form av boken "Ett Brev Från Lilla Mig" 

Läs mer om boken här

Journalist eller litteraturbloggare?  - Beställ gratis recensionsexemplar  genom att maila:press@bod.se

 
 

Erfarenheter

Marléne är en sökande själ och har arbetat med allt möjligt

Bland annat som behandlingsassistent på utredningshem för barn och familj, familjehemskonsulent, familjehem, flyttgumma, städtant, ja, listan är lång men de sista åren har hon arbetat inom socialvård som verksamhetschef.

Konsulentstödd Familjehemsvård
Verksamhetschef

Marléne har sedan 2017 arbetat som chef inom konsulentstödd familjehemsvård och blev år 2018 godkänd av IVO att arbeta som verksamhetschef på företaget.

Innan dess har hon arbetat som familjehemskonsulent inom samma företag i flera omgångar sedan 2011.

Marléne har själv varit familjehem och tagit emot klienter med hedersvåld, NP-diagnoser, missbruk samt barn.

Idag är Marléne sjukskriven från sitt arbete som verksamhetschef. Under sin sjukskrivning har hon författandet och skapandet av konst som en del i behandlingen .

"Att skapa ger mig sinnesro, att få ur mig och sätta ord på samt måla är något som hjälper mig mycket just nu. Planering för framtiden håller hoppet vid liv. Mitt mål är att få balans i både kropp och själ för att kunna återgå till arbete igen, jag har mycket kvar att ge. Min stresstolerans är låg just nu så jag gör så mycket jag orkar, så har jag goda vänner som hjälper mig med resten när jag behöver stänga av. Jag har en blivande man som förstår mina begränsningar och gör allt i vardagen för att hjälpa mig. Vänner som förstår att jag inte kan träffas just nu, allt det tillsammans är mycket värdefullt i den här situationen! Utan de hade jag nog aldrig kommit framåt!"

Marléne

Referenser & Samarbeten

BERTIL GRALVIK

Petit Publications

Facebook / E-post

Marléne och Bertil träffades av en händelse under en konstutställning i Borgholm på Öland. De har sedan stött på varandra ytterligare några gånger, då de har gemensamma vänner. Nu har de samarbetat i flera månader då Marléne i sin första utgivning inte ville kontakta förlag utifrån rädslan att inte få ha inlagan precis så som hon såg den framför sig. Bertil har hjälpt Marléne att få till tryckförlagan av boken Ett Brev Från Lilla Mig  och så här säger Marléne själv:

"Samarbetet kommer fortsätta om jag får bestämma! Bertil är en underbar man och jag är så otroligt lycklig över att ha funnit en sådan arbetsmyra som på samma gång har humor och en sådan fin respekt för mig som skapare till det han arbetat med. I stället för pekpinnar har han låtit mig tänka, ibland i flera veckor. Han är anledningen till att boken är färdig och ute till försäljning. Han har utan att stressa mig under min sjukskrivning ändå fått mig framåt för att slutföra tryckförlagan och allt runtomkring. Jag önskar få fortsätta hänga med Ölands häftigaste "uppfinnar-jocke". Om Bertil inte hunnit tröttna på mig så ser jag mycket fram emot att få fortsätta tala om allt från jordens inre kärna till yttre rymdens oändlighet  under tiden vi löser alla underliga problem med tryckförlagor även i framtiden. Bara att han är närmre åttio år och bättre på datorer än jag någonsin kommer bli, hur häftigt är inte det?"

Anna Hertzberg-holgersson

Konstnär

Facebook / Hemsida

Samarbete och stöttning i allt som har med den kreativa själens utrymme i det liv vi lever på jorden att göra.

Marlénes ord om Anna;

"En själsnära vän & trollsyster. Alla borde få uppleva att ha sin tvillingsjäl så nära. Den man kan utbyta allt med utan att kräva eller krävas. Kommunikation på en helt annan nivå. Anna är en fantastisk yrkeskonstnär. Sen har hon ju med sin kropp skapat en underbar trollunge jag haft turen att få ha i mitt liv sen innan han kunde gå. En trollunge jag ska följa i varenda steg han tar, som den jobbiga moster bara jag kan va!"

Toni Holgersson

Svensk sångare och låtskrivare

Hemsida

Planerat samarbete inom föreläsning & musikframträdande.  Tema; Missbruk.

Marlénes egna ord om Toni:

"Mannen med själen blottad i ögonen, rösten fylld av guld och med förmågan att blanda samman dessa egenskaper med erfarenheter ur sitt liv samt förmedla det på ett sätt som får varenda människa i publiken att rysa av inkännande. En underbart klok & närvarande man. Jag är glad att få ha honom som vän och få ta del av hans tankar och erfarenheter i livet."

Sabrin ElHessi

Planerat samarbete inom föreläsning och workshops.  Tema; Hedersrelateratvåld tillsammans med Marlènes expertområde; Biologiska barn i familjehem.

"En syster jag delat både hem och trauma med. En av de starkaste kvinnor som går på denna jord. Någon jag är oerhört glad att få samarbeta med och ha mig nära även privat.", Marléne

kee möller & Lasse stenberg

Artister & Låtskrivare

Lyssna här:  City Lights

Samarbete genom musik. Kee sjunger in en låt Marléne har skrivit och Lasse hjälper till med inspelning samt försöker få melodin så nära som möjligt den Marléne skapat (demo i samarbete med Ivar Lisinski) även att få melodin att passa Kee.

Kommentar av Marléne,

"Inte en super enkel uppgift då jag är så bestämd över hur jag vill att melodin ska låta samt att jag är så envis med att ingen får plocka i texten. Toppen på det; jag kan inte en enda not och inga ackord. Den ska ändå inte spelas på radio så ramarna för vad och hur det ska vara får alla som kan musik lägga undan och det är nog kämpigt. Precis när jag skrivit låten så visste jag att det är Kee som är rösten. Hennes stämma är så oändligt underskattad. Jag väntar med enorm spänning på resultatet!"

Let's work together.

© Copyright Marléne Gottfridsson2019 All Rights Reserved